logotip S59DXX

Radioklub "ŠTUDENT" Maribor

Tekmovanja

  uvod
Iskanje

Uvod

Tekmovanj smo se udeleževali bolj priložnostno, kot organizirano. V galeriji si lahko ogledate nekaj takšnih podvigov, podrobnejše gradivo pa je v pripravi.

 

 

 

 

 

 

Med 27. julijem in 4. avgust, 2011 je ekipa mladih Slovenskih radioamaterjev odpotovala v mesto Campina, ki leži 90 km severno od Bukarešte v Romuniji, da se udeleži enotedenskega tabora »Mladi v etru« / "Youngster on the air", financiranega s strani Evropske komisije v programu "Mladi v akciji"« . Slika si lahko ogledate v naslednji fotogaleriji:

http://s59dxx.uni-mb.si/fotogalerija/?level=album&id=102&sortby=filename&sortdir=asc

Slovensko ekipo je vodil Kristjan (S50XX) z štirimi mladimi radioamaterji (Urban S50UM, Nika S57MN, Luka S56MC, Gregor S53SL), drugi udeleženci pa so prihajali iz Bolgarije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Nizozemske, Belgije in Romunije.

Pester teden poln aktivnosti in družabnih večerov je pustil pečat prav na vseh, kot kažejo utrujeni obrazi na slikah, med drugimi tudi na slovenski ekipi, ki je bila gonilo dobrega vzdušja. V toku tedna se je odvila serija predavanj o radioamaterstvu v EU in posameznih državah, vključenosti mladih radioamaterjev, uporabi frekvenc, antenskih sistemih, satelitskih komunikacijah, o uporabi digitalne načinov in pomoči ob nesrečah. Udeleženci smo bili v etru s posebnim klicnim znakom YO0YOA, prva zveza pa je bila vzpostavljena prav s Slovenijo, radioklubom S59DXX. Na celodnevnem izletu smo obiskali na domu radioamaterja YO9HP in si ogledali njegovo "farmo" anten ter se navduševali nad njegovimi izkušnjami. Pot smo nadaljevali v Bukarešto in radioklub YO3KPA, kjer se izključno mladi radioamaterji tekmujejo ter preživljajo prosti čas v okviru organiziranih delavnic. V zelo zanimivem in prijetnem tednu smo ne le nabrali obilo znanja in idej, temveč tudi predstavili ostalim udeležencem slovenske kulinarične dobrote, predvsem smo jim v spomin vtisnili Kraški Pršut, po katerem jim se še sedaj cedijo sline.

 

 

 

 

 

Pripravil: Urban Mesner (S52U)